29. september 2019
Meditatie is een techniek waarmee we onze geest tot rust kunnen laten komen. We kunnen een bepaalde staat van bewustzijn bereiken die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn.
24. september 2019
HSP, hooggevoelig, hoogsensitief. Allemaal termen die hetzelfde beschrijven. En voor velen ‘weer zo’n hokje’ waar je jezelf of een ander in kan proppen. I
18. september 2019
48: Weest dan gijlieden volmaakt, gelijk uw vader, die in de hemelen is, volmaakt is. (Mattheus 5:48)
02. september 2019
Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat iemand tegen mij zegt: “Mediteren?.. ooh dat kan ik niet hoor!” dan zat ik er aardig rooskleurig bij!
02. september 2019
Een opgeruimde omgeving geeft rust. Net als een opgeruimd hoofd.
31. augustus 2019
Als je ergens kunt aarden, voel je je er op je plek. Of het nu je werk, je familie, je huis of een hele nieuwe stad is. Je hoort erbij, je hoort dáár.
04. juli 2019
Meer of minder hihi? Ik ben een uitbundig persoon. In alle opzichten. Uitbundig, enthousiast, en een tikje luidruchtig. En aan de reacties om mij heen denk ik op te merken dat niet iedereen daar altijd even ‘blij’ mee is. En dus ging ik mijzelf aanpassen. Ik ging krampachtig ‘rustig’ doen. Ik ging een persoon proberen neer te zetten waarvan ik dacht dat dat het toonbeeld was van volwassenheid en professionaliteit. Tja. We doen allemaal wel eens gekke dingen. En daar leren we dan...
12. juni 2019
Je weet het vast niet meer maar toen je nog een ukkie was, vond je jezelf gewéldig! Je was helemaal jezelf, zonder schaamte of onzekerheid. Als je honger had trok je schaamteloos net zoveel aandacht dat je eten kreeg. En dan at je tot je kleine lichaam genoeg had. Wanneer je moe was viel je in slaap en je speelde naar lievenlust. En voor de spiegel? Helemaal leuk! Lachen, gekke bekken trekken en jezelf kusjes geven. Dat deed je. Ik ook! En ergens in het proces van opgroeien zijn we dat...
27. mei 2019
We vinden het allemaal vervelend, die negatieve gevoelens. Angst, verdriet, boosheid, honger, pijn. Het zijn gevoelens die we het liefst uit de weg gaan. Maar wat nou als? Wat nou als je eens wél bij die nare gevoelens stil staat? Wat gebeurt er dan?
10. november 2018
Wie maakt zich hier niet schuldig aan? Ik betrap mezelf hier wel regelmatig op. En het vervelende is dat dit denken voor een ander behoorlijke invloed kan hebben op mijn leven.

Meer weergeven