Doe maar gewoon

Doe maar gewoon... dan doe je al gek genoeg!  

 

Hoeveel van ons zijn er niet groot geworden met die uitspraak?  Of wat dacht je van:  

Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje!  

 

Ken je dat? Je bent eigenlijk super ambitieus. Je hebt het gevoel dat er veel meer in jou zit dan dat er tot nu toe uit is gekomen. Er is niets lekkerder dan plannen maken of je enthousiast storten op iets nieuws.  En dan heb je altijd van die mensen in je omgeving die zeggen: "Joh, doe eens even rustig.." Of : "Ach joh dat wordt tóch niks!" En: "Begin daar nou maar niet aan, jij maakt toch nooit iets af.." ZOOOOOOOO irritant en demotiverend!  

 

En ze bedoelen het vaak wel goed hoor! Oh echt wel. Ze willen je alleen maar beschermen. En je behoeden voor teleurstellingen en zo. Ze zijn oprecht bezorgd en jij luistert graag naar ze. Dat is toch goed?  

Nee! Het is niet goed!  

 

Een groot deel van mijn leven voelde ik mij klein en onzeker. Alsof ik geen bestaansrecht had. En dus deed ik vooral enorm mijn best om niemand in de weg te lopen en om lief gevonden te worden. Want door extreem lief en behulpzaam te zijn kreeg ik dan een soort van recht om plek in te nemen in het leven.  Ik durfde geen ambitie te hebben want dat vonden anderen lastig. Dus deed ik braaf wat er van mij gevraagd werd. En nee, dat was niet okay! 

 

Nu heb ik eindelijk die plek in mijzelf gevonden van waaruit ik volop kan leven. Ik mág er zijn. Ik mág ruimte innemen. Ik bén van onschatbare waarde, ook al zeg ik nee tegen je. En nu dat ik die plek heb gevonden kan ik al mijn talenten en mededogen inzetten om anderen te helpen.  

Helpen om uit dat eenzame gevoel te klimmen, dat gevoel dat je de enige bent die zich zo voelt. Dat gevoel diep vanbinnen wat je zo angstvallig verborgen houdt. Ik heb járenlang rondgelopen met de volle overtuiging: "Als ze mij écht zouden kennen, dan zouden ze hard weglopen..."  Ik weet hoeveel pijn dat soort gedachten doen. Ik weet hoe eenzaam en bang je bent door dat soort overtuigingen. Ik heb ze doorleefd. En ik heb een ontembare drive om die negatieve ervaringen om te zetten naar positieve.  

 

Lieve bloglezer, lieve volger van Word blij van je leven, jij óók mag trots zijn op het geweldige potentieel dat je hebt. Jij mag trots zijn op jouw talenten en jouw kracht. Daarmee kun je bergen verzetten. Daarmee kun je eindeloos blijven proberen. Zelfs bij tegenslag.  

Laat niemand jou vertellen dat je niet groots mag leven. Laat niemand je klein en onzeker maken. Jouw dromen zijn er om gerealiseerd te worden. Jouw talenten zijn er om ontdekt en gebruikt te worden. En daarmee kun jij op jouw beurt weer een enorme impact hebben op jouw omgeving. Hoe fantastisch is dat!???  

Reactie schrijven

Commentaren: 0