Focus

 

  

Bij sommige mensen lijkt alles altijd vanzelf te gaan. Ze hebben een leuke relatie, een leuk gezin, een mooi huis een fijne baan of een succesvol eigen bedrijf, noem maar op. Terwijl jij het gevoel hebt dat je overal 10 keer zo hard voor moet werken en dan het dan nog gedoemd is te mislukken.  

En natuurlijk wil je niet ziek zijn, of schulden hebben. Je wilt niet dat je vrienden gemene roddelaars blijken en dat je fiets voor de zoveelste keer een lekke band heeft.   

Er zullen altijd dingen zijn in je leven die jij niet kunt veranderen. Het enige dat jij kan doen is bepalen hoe jij er mee omgaat. Ik geloof dat iedereen het tij kan keren. Ik geloof dat je het leven kan gaan leiden waar jij blij van wordt. Alleen staat vaak het idee van dingen niet willen in de weg. Hoe meer je iets niet wilt, hoe meer focus je erop legt en hoe meer je dát aantrekt.  

 

Alles wat aandacht krijgt groeit! 

En moeder Theresa zei: Ik ben niet tegen oorlog, ik ben vóór vrede.  

 

Leg dus focus en aandacht op de dingen die je wél wilt. Hou je bezig met positieve dingen in je leven en kijk naar mogelijkheden en successen. 

 

Ik geef je een paar tips om te beginnen met het leven van een blij leven:  

 

Tip 1: 

Hou je gedachten onder controle

Laat jouw gedachten niet zomaar los in je hoofd. Jouw gedachten bepalen jouw stemming en motivatie en als jij ze toestaat om alle kanten op te vliegen zullen ze je meer kwaad dan goed doen. Net als dat je een klein kind leert dat het gevaarlijk is om zonder op te letten door een drukke straat te rennen, kun je ook jouw gedachten opvoeden om rustig en oplettend te zijn.  

 

TIP 2:  

Kijk/lees minder nieuws  

We lijken het nieuws allemaal erg belangrijk te vinden en bovendien is de krant lezen een tijdverdrijf waar we met zijn allen massaal aan verslaafd lijken te zijn. Maar hoe vaak heb je daar nou écht wat aan in positieve zin? Het is prima om op de hoogte te willen zijn van ontwikkelingen in de wereld, maar het is echt niet nodig om jezelf meerdere keren per dag te bombarderen met slechte/trieste- of onzinberichten vanuit de hele wereld. Bescherm jezelf daartegen en beperk de hoeveelheid ‘nieuws’ die je consumeert.  

 

Tip 3 

Omring jezelf met positieve en succesvolle mensen 

Omgeef je met mensen die denken in mogelijkheden, die positief in het leven staan en die jou aanmoedigen en steunen. Mijd negatieve mensen en klagers.  

 

Tip 4:  

Investeer in jezelf 

Maak jouw geluk een prioriteit. Het gaat niet vanzelf! Het kost een beetje moeite en tijd en soms ook geld. Wat is jouw geluk je waard!? Jij bent toch het meest waardevolle bezit wat je hebt?  

 

Tip 5

Schrijf iedere dag in je dankbaarheidsdagboek 

Tijdens mijn workshops leer ik je over het principe en de voordelen van een dankbaarheidsdagboek. Je zult leren hoe dit relatief eenvoudige principe enorme impact kan hebben op jouw leven en wat je daar allemaal mee kunt bereiken.  

 

Tip 6

Maak een vision board! 

Ook het maken van een vision board leer ik je tijdens één van mijn workshops. Door een vision board leer je in te zien wat je écht wilt en hoe je daar de focus op kunt leggen zodat je je dromen ook daadwerkelijk waar kunt maken.  

 

Wil je een keer een workshop houden? Dat kan heel eenvoudig. Jij nodigt een paar leuke positieve mensen uit en dan gaan we samen een gezellige en inspirerende middag of avond tegemoet. Dit kan al vanaf €6,25 per persoon. Wat houd je tegen?

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0