Het begint allemaal met geloven in jezelf.   

 

Twijfel jij vaak aan jezelf?  
Heb je super veel ideeën maar komen ze nooit van de grond? 
Wil je altijd alles pas doen als het perfect is? 

 

Het begint allemaal met geloven in jezelf. Als je dat doet, dan is echt zoveel mogelijk.  
Het klinkt makkelijk, gewoon die knop omdraaien en gaan. 
Je hoort het je hoofd waarschijnlijk wel zeggen ‘ kom op nou, ga ervoor' maar ……… dan start er een dialoog met de GREMLIN,  dat loeder in je hoofd. De voorzitter van de negativiteitscommissie die zo vaak de discussie wint.  

 
“Wie denk je dat je bent, het lukt je toch nooit. Je bent niet slim genoeg, niet mooi genoeg, niet slank genoeg, niet goed genoeg. Blijf gewoon lekker zitten op de bank dat is veel veiliger.”   

Nou, die discussie ben ik ondertussen al heel veel aangegaan en telkens opnieuw. Maar gelukkig heb ik hem heel vaak gewonnen.  

 
En geloof me: wanneer je een mindset shift doet naar geloven dat je een heleboel WEL kan, dan wordt het pas opwindend! Want dan ga je ontdekken dat de sky the limit niet is. 

 

En natuurlijk moeten we starten met kleine stappen. Rome en Parijs zijn ook niet in 1 dag gebouwd. Jouw belemmerende overtuigingen zijn niet in 2 dagen ontstaan. Groei heeft tijd nodig. 

 

Maar het gekke is, een doorbraak in bewustzijn gebeurt heel vaak in een flits.  

In één enkel ogenblik zie je ineens hoe het zit. Wat jouw belemmerende factoren zijn, en hoe je al die tijd verkeerd om hebt gedacht. Zo’n lightbulb moment. Zo'n AHA!!  Ik zie het vaak in mijn cliënten en dat zijn echt de allermooiste momenten. Wanneer iemand ineens begint te glimlachen, de ogen gaan fonkelen en ze zegt: “ooooh!!! Zó had ik het nog nooit bekeken! Dát is verhelderend!” 

 

En daarna komt het echte werk. Want dan ga je dat bewustzijn omzetten in nieuwe manieren van denken en daarna in nieuwe manieren van doen. Oefenen en volhouden zijn daarin de sleutelwoorden. Oefening baart kunst! Je manier van denken, die je al vanaf dat je heel jong was hebt aangeleerd, dat is automatisme geworden. En het vergt behoorlijk wat energie om dat te veranderen, maar echt heel moeilijk is het ook niet.  Alleen jij bent de sleutel. 

 

Het begint allemaal met het geloven in jezelf.   

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0