Leef in het nu, en ervaar het moment.  

 

"Nog 1 maandje, dán ga ik op vakantie!!" 

Leuk natuurlijk om uit te kijken naar iets. Maar wordt die maand er aan voorafgaand dan niet een soort van vervelend? Want als die maand nou maar voorbij is dán!!  

En dan is die maand voorbij en gá je eindelijk, en ben je eigenlijk al weer bezig met het volgende..... 'wat zullen we mórgen doen?.. Over 3 dagen gaan we die bijzondere ruïne bezoeken...over 5 dagen zijn we alweer thuis.. " 

 

Als je het gevoel hebt dat jouw geluk altijd aan het einde van de straat ligt, zal het daar altijd blijven liggen!  

Pas als je stilstaat in het nu, om dit moment helemaal te beleven ervaar je het geluk. Waarom zou je niet genieten van die maand voordat je op reis gaat?  Zo'n hele maand, die komt nooit meer terug! Zó zonde als je daar haastig doorheen leeft op weg naar …  toch?  Als je altijd in de toekomst leeft, dan raast je leven voorbij zonder dat je er echt erg in hebt. En ben je nooit echt blij. Want je bent altijd bezig met het in de toekomst blij worden.  

 

Ieder moment is een kans om van je leven te genieten. Om het te ervaren. Ieder moment!  

Hoe je dat doet?  

Ik geef je tips:  

 

Tip 1: voel je lichaam. Keer in gedachten eens letterlijk naar binnen. Wandel door je voeten, zie de botjes en de spieren en ga langs je enkelgewricht omhoog richting je kuiten.  Zo loop je als het ware door je lijf. Voel je hart kloppen, en ervaar de lucht die door je longen stroomt.  

 

Tip 2:  Richt je op wat je hoort om je heen. Welke geluiden neem je waar? Oordeel niet over het smakken van de persoon naast je.  Hoor het alleen.  

 

Tip 3: Haal diep adem. Besef dat je nu in DIT moment aanwezig bent. Dit is een momentje. DIT! Terwijl je dit blog leest, en je glimlacht omdat je beseft dat we nu samen in dit moment zijn. Blijf niet wachten op je geluk. Je bent NU! En nu is het goed. Nu is gewoon zijn. Gewoon gelukkig zijn.  

 

Hoe vaker je stil staat bij het moment, hoe beter het je lukt. En hoe blijer je zult zijn. Niet in de toekomst, maar gewoon NU 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Linda Bossenbroek Stelder (zaterdag, 19 mei 2018 14:06)

    Moooiiiii geschreven. Iets waarmee ik vanuit de therapie erg bezig ben.