Soms is het k..

 

 

Het leven is niet altijd leuk, mooi, zonnig, gelukkig en makkelijk. En dat hoeft het ook helemaal niet te zijn.  

Soms is het gewoon even k.uuu je-weet-wel. 

 

Wanneer jij of iemand waar je van houdt gezondheidsproblemen heeft bijvoorbeeld. Of wanneer je je baan kwijtraakt, of juist geen leuke baan kan vinden. Wanneer je collega wel complimentjes krijgt terwijl jij het gevoel hebt dat je veel harder werkt of wanneer je plannen niet uitpakken zoals je had bedacht omdat er ineens iemand dwars gaat liggen. En vooral als al het bovenstaande je allemaal gebeurt binnen een week ofzo.  

 

 

 

Dan lukt het ook niet om positief te denken of te mediteren of te genieten van het moment. En als je dat dan probeert word je alleen nog maar bozer en gefrustreerd. Want dan komt er nóg iets bij wat niet lukt en ga je jezelf een nog grotere loser vinden.  

Stop daar dan ook mee!  

 

Besef alsjeblieft dat leven gewoon leven is. Soms leuk. Soms minder leuk. Ups-and-downs horen erbij. En de downs moet je net zo goed beleven als de ups. Want als je dat niet doet, als je altijd maar ‘vrolijk’ doorgaat en net doet alsof het allemaal zo leuk is, zit je misschien ineens met een flinke burn-out. En dat is nog veel jeweetweller. 

Negatieve emoties negeren, aan de kant drukken en verstoppen werkt als een soort van hogedruk ketel. Alles lijkt goed aan de buitenkant maar vanbinnen bouwt de druk op, net zolang tot de boel ontploft. En dan heb je helemaal de rapen gaar.  

 

Accepteer dat het soms een tijdje niet leuk is. En wees gewoon eens boos. Voel het! Ervaar het! Smijt met iets en spreek vooral uit dat je boos bent. Of verdrietig of gefrustreerd of wat dan ook. Even een flink potje huilen erbij en hupsakee.  Leun op de mensen om je heen. Die helpen je graag! Die vinden het best fijn om jou tot steun te mogen zijn zelfs! Gun ze die ervaring.  Ervaar de emoties die je hebt. Benoem ze en laat ze door je heen stromen. En dat helpt dan gek genoeg om je weer beter te voelen.  Want die emoties stromen letterlijk door je heen. Door je heen en dan er weer uit en weg. Jij blijft jij en na die vervelende vloedgolf ben je een ervaring rijker en weer een stukje wijzer en kalmer.  

 

En dán is het tijd voor een hoofdleegmaakwandeling of fietstocht, of een drankje op een terras en kun je weer genieten van het moment. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0